Speelplaatsen

In totaal zijn er zes speelplaatsen in De Wijk. Deze speeltuinen zijn te vinden bij: de Stobbe, Willem Koopsweg, Vos van Steenwijkstraat (grote veld), Vos van Steenwijkstraat (hofje), Luchtenstein, en Parkweg.

DUURZAAMHEID HOOG IN HET VAANDEL

In totaal beschikken de speeltuinen over maar liefst 36 toestellen. Deze toestellen worden jaarlijks door de gemeente gekeurd en waar nodig door onze vrijwillige klusjesmannen gerepareerd of door de vereniging vervangen, veelal met behulp van ledengeld, gemeentelijke bijdrageN en sponsoren.

Gedurende de afgelopen jaren hebben we ons als vereniging ingezet om zoveel mogelijk houten toestellen te vervangen voor duurzame materialen. Dit zijn materialen welke voor zeer lange tijd meegaan. We zijn een eind op weg want bijna alle toestellen zijn inmiddels gefabriceerd van kunststof, staal, RVS of hoogwaardige HDP(E).

‘ONS KINDERTHEATER’

Naast de zes speeltuinen is er aan de Willem Koopsweg een erg mooie Kindertheater te vinden, welke valt onder de stichting ‘Ons Kindertheater’ (zie social media voor meer informatie). De bankjes zijn door de basisschoolkinderen in De Wijk versierd en betegeld.